Kända hundar i film

Älskar du hundar och allt som har med dem att göra? Om du dessutom har ett stort filmintresse finns det en rad av produktioner från Hollywood som du borde ta en närmare titt på. Det har skapats väldigt många bra filmer med hundar i huvudrollerna och vi kommer här gå igenom några av de mest välkända. Vi börjar med den stora St. Bernardshunden Beethoven i filmen med samma namn. Den kom ut 1992 och blev en mycket populär familjefilm som även kom att få ett antal uppföljare som dock inte rönte samma framgång.

Lassie_and_Tommy_Rettig_1956Filmhundar att kolla in

Efter att Beethoven varit i farten var hela hemmet i en röra. Köp en matta i sympati med den stackars familjen Newton som fick stå ut med den dreglande hunden. Desto lättare var det nog med Buddy från filmerna Air Bud. Den första filmen kom 1997 och lanserades som Air Bud – Vilken lirare! i Sverige. Rullen handlar om tolvåriga Josh Framm och den herrelösa och talangfulla hunden Bud som bildar ett basketteam, en spännande film för hela familjen. Om du vill fortsätta på samma linje, med en herrelös hund, kan du kolla in Marley and Me. Filmen handlar om om paret John och Jennifer Grogans flytt till Florida och deras beslut om att skaffa ett tillskott till familjen. Den söta valpen Marley gör dem sällskap men gör det inte lätt för det unga paret. John och Jennifer Grogan spelas av Owen Wilson och Jennifer Aniston och filmen fortsätter vara populär bland både hund- och filmälskare.

Lassie, Toast, Lady och Lufsen

Det är inte bara filmhundar som nått hög popularitet. Kändishunden Toast är en annan hund-celebritet som fått pryda både tidningsomslag och agera modell. Med 29,000 följare på Instagram är frågan om Toast kan nå samma kändisskap som hennes filmvänner. Det kan dock bli svårt att slå de riktiga tungviktarna på vår lista över filmhundar, speciellt om man även räknar med de tecknade karaktärerna som porträtterats av bland annat Disney. Lady och Lufsen från 1955 skildrar två av filmvärldens mest välkända hundpar och fortsätter vara en älskad film bland både vuxna och barn i alla åldrar. Detsamma går att säga om Pongo och de 101 dalmatinerna. Även den har skapats av Disney och släpptes 1961. Det går dock inte att göra en lista över kända filmhundar utan att nämna hunden Lassie. Tv-serien började sändas 1954 och höll på ända till 1974. 1994 kom den första långfilmen och blev en omedelbar hit bland de som kom ihåg serien.