Hundförsäkring

Hunden är människans bästa vän och som hundägare vill man skydda sin hund så mycket man bara kan. Ibland är det ändå så att man inte kan skydda sin hund och det händer något, och då är det bra att vara förberedd med en hundförsäkring. Även om man som hundägare är försiktig kan det hända att hunden oväntat blir sjuk eller skadad. Det finns väldigt många olika sorters hundförsäkringar och du kan till och med välja, även om det kan kännas svårt, att ha en livförsäkring för din kära hund.

Behöver din hund en försäkring?

Det finns ingen specifik hundras eller typ av hund som behöver en försäkring för hundar mer än andra. Alla hundar oberoende av ras och ålder kan råka ut för en olycka eller bli sjuka. Att hundar och katter drömmer om olika saker är säkert, men hundar drömmer förmodligen mer aktiva drömmar. Hundens aktiva liv är också något som kan vara anledningen till att den blir skadad, och räkningar från veterinären kan lätt växa till stora summor. Om din hund till exempel har tandproblem kan det bli mycket dyrt, och vissa försäkringar täcker faktiskt också mer komplicerade hälsoproblem som hundar kan ha.

Vilken försäkring ska du välja?

Då du väljer hundförsäkring är det viktigt att ta reda på vilka sjukdomar som är typiska för rasen. Om försäkringsbolaget inte täcker sjukdomarna är det bäst att leta efter en annan. Det är i allmänhet viktigt att jämföra olika försäkringsbolag och försäkringstyper noga före man bestämmer sig för vilken försäkring man vill ha, det kan vara svårt att byta försäkring då man väl har skaffat en. Fundera också på hur stor självrisk du kan betala om någonting händer. Att försäkra sin hund kan göra att man slipper många sömnlösa nätter, och det finns knappast en hundägare som inte vill ha det bästa för sin hund.