Bra namn på hundar

Funderar du på att införskaffa dig en hund? Inför det viktiga beslutet kan det vara en god idé att börja fundera på vad din bäste vän ska heta. Varför inte låta dig inspireras av de populäraste hundnamnen i Sverige som en hjälpande hand? Förslag på namn bland tikar kan t.ex. vara Molly, Bella eller Wilma. Dessa tre hundnamn ligger på topp bland tikarna medan Sigge, Charlie och Ludde är de populäraste bland hanar. Ett hett tips på hur du kan komma på ett personligt hundman är att ta en titt på din hunds unika egenskaper. Är den t.ex. ovanligt snabb? Väldigt prickig? Det kan nämligen vara källan till ett unikt och roligt hundnamn!

Att tänka på inför köp av hund

pet, dog, playing, ball, colorful, lawn, jack russell terrier

När du är färdig med att Investera i ett praktiskt minkök kan lägenheten/huset vara komplett, men ändå kännas tomt. Många väljer att införskaffa sig en hund eftersom att det är allmänt känt att de tillbringar extra glädje i hushållet. Det är förstås ett stort beslut följt av flera, t.ex. vilken ras som passar dig bäst beroende på din livstil och smak, namn på din nye vän etc. Som regel är det viktigt att välja en hund som motsvarar din vardag. Det kan t.ex. vara klokt att välja en ras som inte behöver rastas väldigt långa sträckor om du själv har svårt att finna tid till det i din vardag. Även storlek på hunden spelar stor roll, en mindre hund behöver oftast inte gå längre sträckor jämförelsevis med större hundar. När du sedan valt ras och kön på din hund är det fritt fram att börja fundera på ett namn som passar din hund.

Namnförslag på hanhundar

Vill du införskaffa dig en lurvig vän men behöver hjälp med att komma på ett passande hundnamn? Först kan det vara en god start att välja om du vill ha tik eller en hanhund, de populäraste hundnamnen för hanhundar är Sigge, Charlie och Ludde. Bland tikar är Molly, Bella och Wilma de allra hetaste. Många väljer att döpa sin lurvige vän efter vanliga tilltalsnamn, men det är inte ett måste naturligtvis. Bland de 50 populäraste hundnamnen i Sverige finner vi några som sticker ut bland mängden. Det är namn på olika karaktärer i filmer, böcker etc. Som exempel på hanhund namn finns det Rocky, Zorro och Gizmo. Varför inte döpa din bäste vän efter din favoritkaraktär i din genom alla tiders bästa film, bok eller artist? Det viktigaste är att du känner dig bekväm med namnet, om inte så finns det ett hav av alternativ om du tänker utanför boxen och t.ex. slår upp närmaste bok!