Bästa hundprylarna

Om du funderar på att införskaffa dig en Hund, kan det vara en god idé att skapa en lista på hundprylar som är nödvändiga. Bland de saker som de flesta upplever som standard finner vi: halsband, koppel, hundskålar, hundkorg, leksaker samt diverse rengöringsartiklar. Utöver nyssnämnda tillbehör finns det ett brett utbud av tillbehör till hundar som möjliggör ett mer personligt tillbehör till din bäste vän, exempelvis hundkläder, koppel och halsband i alla möjliga färger och former. Sortimentet för hundleksaker är också väldigt brett, då det finns olika hundleksaker för olika typer av hundar.

Skapa dina egna hundleksaker

600px-Dog_with_black_KONG_toyAtt skapa egna hundleksaker kan vara ett roligt alternativ till att köpa dyra hundleksaker i butik. Det finns mängder av klassiska hemmagjorda hundleksaker, viktigt att ha i åtanke är att övervaka leksakens kvalité så att inte hunden t.ex. riskerar att sätta material i halsen. När du Gör dina egna hundleksaker är det endast tid och fantasi som sätter gränser. Ett hett tips till att aktivera din hund är att gömma hundgodisar i svåröppnade förpackningar, exempelvis pet-flaskor utan kork. Om din hund finner det alldeles för enkelt att få ut godisbiten kan leken försvåras ytterligare med hjälp av en strumpa som du täpper pet-flaskans öppning med. Bland hemmagjorda leksaker finns naturligtvis varianter som tar längre tid men som är minst lika bra, som t.ex. att snickra ihop egna agilityhinder. Tanken är att leda din hund igenom olika hinder, detta kan vara en bra möjlighet för hjärngympa för din hund samtidigt som hundens lydnad tränas upp.

Roliga leksaker till din hund

Hundleksaker slits ständigt, speciellt om du har en valp i hushållet. Som alternativ till nya dyra hundleksaker kan du istället köpa dem i andra hand, Köp hundleksaker på loppis! Det är allmänt känt att hundleksaker kostar en rejäl slant, speciellt om du investerar i hundleksaker med rejäl kvalité. Istället kan det vara ekonomi-smart att bege dig till närmaste loppis och investera i hundleksaker där. Om du inte hittar några hundleksaker i första hand ska du inte bli besviken, tänk istället utanför boxen och leta efter motsvarande hundleksaker. Exempel på roliga leksaker är slitstarka material, investera några slantar i ett par jeans, t-shirts eller halsdukar och skapa din egna hundleksak. Slit isär materialet i remsor och fläta sedan samman dem följt av en knut på vardera ände. Du har nu skapat en egen hundleksak med hjälp av material från loppis! Om du inte vill lägga ned tid på att skapa en leksak kan du alternativt köpa gosedjur, de fungerar minst lika bra.

Hund som leker med en frisbee
Hund med tuggleksak